Publicaties

Publicaties

In de Spotlight

Gault&Millau – The Millèn

Gault&Millau review Op de eerste verdieping van het Marriot hotel eet je uitstekend en tegen prima prijzen. Het uitzicht op het Centraal Station is uniek en er ligt een grote P-garage onder het plein. De bediening is goed op elkaar ingewerkt, de wijnkaart is...

Lees meer

The Millèn – Michelin Gids Nederland 2021

Het advies van de MICHELIN Gids De Millenniumtoren is een Rotterdamse landmark. Dankzij de komst van dit vintage designrestaurant is het nu ook een bestemming voor foodies. De open keuken en de grote glaspartijen die uitzicht bieden op het centraal station stelen hier...

Lees meer

Interview in SMAAKmag. Vakman in hart en nieren

Het uitzicht is een levend schilderij, een schilderij van een stad in beweging. Op het meest centrale punt van Rotterdam, op de eerste etage van het Marriott, huisvest het sterrenrestaurant van Wim Severein: The Millèn. Exclusief voor SMAAKmag. geeft deze bescheiden...

Lees meer

The Millen bij RTL Business Class

Geplaatst in Culinair Chef Wim Severein en sommelier Rick de Bruijn waren op zondag 10 mei 2020 te zien in het programma Business Class bij Harry Mens. Eigenaar Wim Severein kan niet wachten om weer open te gaan met zijn restaurant. “Ruimte is hier genoeg, dus aan de...

Lees meer

Interview OPEN Rotterdam

Gepubliceerd op: OPEN Rotterdam Gina, bekend van haar Rotterdamse natuurvlogs, onderzoekt in de splinternieuwe serie ‘Rotterdam Eet’ de impact die het coronavirus heeft op ons eetpatroon. Daarom gaat ze op bezoek bij horecazaken die hun deuren dicht moeten houden, in...

Lees meer

Michelin gids 2020

Gepubliceerd in de: Michelin gids 2020 Restaurant The Millèn MODERNE KEUKEN - De Millenniumtoren is een Rotterdamse landmark. Dankzij de komst van dit vintage designrestaurant is het nu ook een bestemming voor foodies. De open keuken en de grote glaspartijen die...

Lees meer

Gault & Millau 2020

Gepubliceerd in de: Gault&Millau The Millèn 14.5/20 Op de eerste verdieping van het Marriot hotel eet je uitstekend en tegen prima prijzen. Het uitzicht op het Centraal Station is uniek en er ligt een grote P-garage onder het plein. De bediening is goed op elkaar...

Lees meer

Lekker 2020 – Nieuw in Top 100

Gepubliceerd in: Lekker top 100 2020 The Millèn komt als nieuwe binnenkomer op plaats 97 te staan. Patron-cuisinier Wim Severein heeft het vak tot in de finesse in de vingers. Hij maakt indruk met een lichte, pure kookstijl zonder overbodige fratsen. Op z’n...

Lees meer

Een gastronomische aanwinst voor de stad

Gepubliceerd in: Woon- en lifestyle magazine The art of living Een eigen ingang heeft het niet, maar wie de lobby van het Marriott Hotel binnenstapt ziet onmiddellijk het bord dat naar het restaurant op de eerste verdieping verwijst. The Millen biedt een prachtig...

Lees meer

Culinaire Hotspot The Millèn

Gepubliceerd door: SocietyWorld Recht tegenover het grootse Centraal Station in Rotterdam staat de Milleniumtoren, waarin het vijfsterrenhotel The Marriott is gevestigd. Sinds afgelopen zomer heeft de loungebar van het hotel plaatsgemaakt voor The Millèn,...

Lees meer

Restaurant The Millèn krijgt Michelinster

Gepubliceerd door: ad.nl Het restaurant The Millèn van chefkok Wim Severein heeft een Michelinster behaald. Severein behaalde eerder een Michelinster bij Het Wereldmuseum. The Millèn is gevestigd in het Marriott Hotel. Het restaurant is nog geen half jaar...

Lees meer

Gouden Pollepel -AD : Op zoek naar gelukssprongetjes

Gepubliceerd in: Gouden Pollepel - 31 0ktober 2018  AD In het vroege voorjaar van 2017 besloot het Wereldmuseum zijn inpandige restaurant te sluiten. Binnen drie weken was het afgelopen. Daar sta je dan, als sterrenchef. Wim Severein treurde niet lang en opende zijn...

Lees meer

Sterrenchef start in Marriott

Gepubliceerd in: Lourens Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opende enkele maanden geleden de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn bekende...

Lees meer

Nieuw in Lekker

Gepubliceerd in: Lekker Chef-kok Wim Severein heeft na de sluiting van restaurant Wereldmuseum in 2017 niet stilgezeten. Deze zomer opende hij restaurant The Millèn in de beeldbepalende Millenniumtoren van het Marriott hotel, tegenover Rotterdam...

Lees meer

Willen we nog wel wijn drinken aan tafel?

Gepubliceerd in: Lekker Sprankelende prosecco als aperitief, de sommelier een bijpassend wijnarrangement laten samenstellen voor je dinerkeuze, een cocktail drinken aan de bar: in het restaurantwezen is alcohol alomtegenwoordig. Maar er lijkt een kentering gaande....

Lees meer

Video: Wim Severein over restaurant The Millèn

Gepubliceerd op: chefsfriends.nl Hij kookte een Michelinster bij het Wereldmuseum in Rotterdam. Nadat dit restaurant onverwacht de deuren sloot, liet een nieuw avontuur even op zich wachten. Nu is Wim Severein terug, op een van de mooiste plekken van de Maasstad. Op...

Lees meer

Liever wild dan tam

Gepubliceerd in: JUIST, maandblad van Elsevier. In zijn Rotterdamse keuken met het mooiste uitzicht van Nederland demonstreert Wim Severein hoe je wilde eend bereidt.

Lees meer

Sterrenchef Wim Severein opent deuren The Millèn

Gepubliceerd op: anne-wies.nl Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opende op 24 juli de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn bekende...

Lees meer

Voormalig chef-kok opent sterrenrestaurant

Gepubliceerd in: esquire.com Rotterdam kan er binnenkort zomaar een nieuw sterrenrestaurant bij krijgen. Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant het Wereldmuseum, opent namelijk op 24 juli de deuren van zijn eigen zaak The...

Lees meer

Wim Severein opent deuren restaurant

Gepubliceerd in: chefsfriends.nl Restaurant The Millèn van Wim Severein opent dinsdag 24 juli de deuren. De eetgelegenheid van de chef die bij het Wereldmuseum een Michelinster kookte, huisvest op de eerste etage van Rotterdam Marriott Hotel. Hij kookt er ‘pure...

Lees meer

The Millèn van sterrenchef Wim Severein

Gepubliceerd op: horecatrends.com Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent aanstaande dinsdag,  24 juli, de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met...

Lees meer

Severein van start met eigen restaurant

Gepubliceerd op: Gastronomie - horecavizier.nl Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent op 24 juli de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn...

Lees meer

Rotterdam heeft er weer een geweldig restaurant bij

Gepubliceerd op: winerebel.nl Het zal wel komen doordat de echtgenoot niet van koken houdt dat ik heimelijk verliefd ben op zo ongeveer iedereen die mij iets lekkers voorschotelt. Chef-kok Wim Severein is mijn nieuwste object of affection. Want, wat kan hij koken! Met...

Lees meer

Restaurant The Millèn in Rotterdam medio juli open

Gepubliceerd op: chefsfriends.nl. Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische...

Lees meer

Sneak preview van Wim Severein’s The Millèn

Gepubliceerd op: debuik.nl. Het was even speculeren over zijn volgende stap nadat chef-kok Wim Severein maart 2017 genoodzaakt was de deuren van sterrenrestaurant Wereldmuseum te sluiten. Enkele maanden later maakte hij echter al bekend dat hij zijn lang gekoesterde...

Lees meer