Gepubliceerd in de: Michelin gids 2020

Restaurant The Millèn

MODERNE KEUKEN – De Millenniumtoren is een Rotterdamse landmark. Dankzij de komst van dit vintage designrestaurant is het nu ook een bestemming voor foodies. De open keuken en de grote glaspartijen die uitzicht bieden op het centraal station stelen hier de show. Al wordt u pas echt overdonderd wanneer Wim Severein zijn kennis en inventiviteit etaleert.

Bereidt hij langoustines, dan combineert hij dat met een zoete groentetoets en een kruid als salty fingers voor wat pep. Duif? Daar hoort een intense saus bij. Maar chef Severein toont ook graag zijn wereldse inspiraties door ras el hanout in de bereiding te verwerken.

Zilt, zout, zuur of aards? Bij The Millèn zorgt elke hap voor een verschillende smaakindruk. Al is er wel één constante: het is telkens weer delicieus!

Specialiteiten: Geroosterde langoustines met rode biet, hibiscus, hangop en schaaldierengelei. Gebraden anjouduif met tuinbonen, taggiasche olijf, cacao en dauphine aardappelen. Creatie met bramen, eucalyptus en pure chocolade.