Onze menukaart

In de keuken van The Millèn krijgen pure ingrediënten uit het seizoen de hoofdrol. Elke maand verrassen we onze gasten met een nieuw menu. ‘Echt eten’: onze gerechten zijn puur, herkenbaar en toch spannend.

Onze Menukaart

In de keuken van The Millèn krijgen pure ingrediënten uit het seizoen de hoofdrol. Elke maand verrassen we onze gasten met een nieuw menu. ‘Echt eten’: onze gerechten zijn puur, herkenbaar en toch spannend.

Menu

December

December is dé maand van: de feestdagen, zakelijke eindejaar lunches of diners, dat de winter zijn intrede doet en dat het seizoen begint van mooie winterse groenten zoals schorseneren, pastinaak, knollen en roodlof. Maar ook de hertenrug, het gebruik van specerijen en de Baba au Rhum ademt winter!
Dit jaar zijn we kerstavond en beide kerstdagen geopend. Mocht u nieuwsgierig zijn naar kerstmenu, u vindt deze op de website onder “kerst”.

De truffel is een ondergrondse zwam die groeit op boomwortels. Voornamelijk op wortels van eiken, hazelaars, dennen en wilgen. Er ontstaat een symbiose (samenwerking): de truffel wordt door de boomwortels gevoed met organische stoffen en de boom krijgt door de truffel water en voedingstoffen. Het duurt zes maanden tot een jaar voordat een truffel volgroeid is. De zwammen kunnen niet gekweekt worden of in ieder geval niet eenvoudig. Er is een heel specifiek klimaat, een kalkrijke bodem en een geschikte boom nodig om de truffel te laten groeien.
De wintertruffel (Tuber brumale) is een zwarte truffel, dooraderd met lichtgekleurde aders. Deze truffel wordt gezien als het meest delicaat (onder de zwarte truffels) en groeit van november tot en met maart. Deze truffel wordt gevonden in Umbrië, Zuid-West Frankrijk en Spanje

.

 

 

 

 

Openingstijden

ZONDAG – MAANDAG
Gesloten

DINSDAG – VRIJDAG
12.00 – 14.30
18.00 – 22.00

ZATERDAG
18.00 – 22.00

Contactgegevens

Locatie: Weena 686, 3012 CN Rotterdam
Tel: 010 430 23 33
E-mail: info@restaurantthemillen.nl

Direct online reserveren

Als eerste het laatste nieuws!

Wilt u elke maand het nieuwe menu en overig nieuws over restaurant The Millèn als eerst ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! 

We gebruiken uw gegevens alleen om u de nieuwsbrief toe te sturen (privacyverklaring).