Onze menukaart

In de keuken van The Millèn krijgen pure ingrediënten uit het seizoen de hoofdrol. Elke maand verrassen we onze gasten met een nieuw menu. ‘Echt eten’: onze gerechten zijn puur, herkenbaar en toch spannend.

Onze Menukaart

In de keuken van The Millèn krijgen pure ingrediënten uit het seizoen de hoofdrol. Elke maand verrassen we onze gasten met een nieuw menu. ‘Echt eten’: onze gerechten zijn puur, herkenbaar en toch spannend.

Menu

Augustus

Volop zomer op de kaart in augustus!  Mocht het weer niet aan de zomerse verwachtingen voldoen, in The Millèn krijgt u de zomer op uw bord geserveerd. De zomer komt in bijna elk gerecht van het menu terug door het gebruik van de groenten en kruiden van dit seizoen.
Provencaalse zomergroenten komen terug op “eigen wijze” bij de ceviche, Palamós garnaal en de schol.

SCHOL Pleuronectes platessa

Schol is een bekende platvis in onze Europese wateren. Kenmerkend aan een platvis is dat de ogen zich boven op de kop bevinden. Schol heeft een bruin/groene bovenzijde met oranje stippen. Dit is geen ziekte, maar dat is het aard van het beestje. De buikzijde is wit van kleur. Schol voedt zich met kleine bodemvisjes maar ook schaaldieren staan op het menu.

Schol is een echte zomervis. Het is verkrijgbaar onder het MSC label en indien deze in de juiste periode is gevangen, mag de het het Vis&Seizoen label dragen. Tijdens de zomerperiode is deze qua smaak optimaal. Het visvlees is lekker dik, wat resulteert in een hoog rendement.
De grootste schol ooit gevangen, was 1 meter lang, met een gewicht van 7 kilogram. Het zwemt tot op een diepte van 250 meter, en kan 50 jaar oud worden. Deze vis wordt weleens beschouwd als een simpel visje en dat is onterecht!

 

.

 

 

 

 

Openingstijden

ZONDAG – MAANDAG
Gesloten

DINSDAG – VRIJDAG
12.00 – 14.30
18.00 – 22.00

ZATERDAG
18.00 – 22.00

Contactgegevens

Locatie: Weena 686, 3012 CN Rotterdam
Tel: 010 430 23 33
E-mail: info@restaurantthemillen.nl

Direct online reserveren

Als eerste het laatste nieuws!

Wilt u elke maand het nieuwe menu en overig nieuws over restaurant The Millèn als eerst ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! 

We gebruiken uw gegevens alleen om u de nieuwsbrief toe te sturen (privacyverklaring).