Onze menukaart

In de keuken van The Millèn krijgen pure ingrediënten uit het seizoen de hoofdrol. Elke maand verrassen we onze gasten met een nieuw menu. ‘Echt eten’: onze gerechten zijn puur, herkenbaar en toch spannend.

Onze Menukaart

In de keuken van The Millèn krijgen pure ingrediënten uit het seizoen de hoofdrol. Elke maand verrassen we onze gasten met een nieuw menu. ‘Echt eten’: onze gerechten zijn puur, herkenbaar en toch spannend.

Menu

Juli

De menukaart van de maand juli ademt alleen maar zomer! Mocht het weer niet aan de zomerse verwachtingen voldoen, dan weet u dat u in ieder geval in The Millèn het zomerse gevoel geserveerd krijgt. De zomer komt in bijna elk gerecht van het menu terug door het gebruik van de groenten en kruiden van dit seizoen. De Chef houdt ervan om produkten uit de regio te gebruiken/verwerken in zijn gerechten en deze maand gebruikt hij als basis voor het dessert Hollandse kersen uit de Hoeksche Waard.

Hollandse kersen uit de Hoeksche Waard
In het kleine plaatsje Strijensas, wat bekend staat om haar schitterende ligging en jachthaven, ligt de Mariapolder afgelegen aan het Hollands Diep. Fruitteeltbedrijf Van Randwijk teelt hier naast een aantal hectare peren haar ‘Hollandse zoete kersen’.
Eigenaar Gijsbert van Randwijk is hiermee dé kersenspecialist in de Hoeksche Waard! Geboren en getogen in de Betuwe is de liefde voor de kersen er van jongs af aan met de paplepel ingegoten.

De Hoeksche Waardsche kersen groeien in een zeeklimaat met een matige temperatuur. De transportafstanden van boomgaard tot verkooplocatie zijn slechts enkele kilometers! Hierdoor zijn onze kersen zo onderscheidend van de vruchten uit Zuid Europa.
Voor een goede beschikbaarheid van kersen in de ‘kersenperiode’ telen we diverse rassen. Vroege, middel-vroege, middel-late en late rassen zijn voor deze spreiding van belang, maar ook voor de variatie. Ieder ras heeft zijn eigen smaak, bite en kleur.
Binnen 24 uur van het plukken liggen de kersen vers in de kraam!

Maar ook de liefde voor de natuur speelt een belangrijke rol in de fruitteelt. Zo worden de kersen milieuvriendelijk geteeld. Er wordt rekening gehouden met nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes en oorwormen, en zoveel als mogelijk is gespaard.
In de maand juni beginnen de kersen snel te rijpen. Dit is een kwetsbare periode. Net voor en tijdens de oogst worden daarom over alle kersenbomen overkappingssystemen aangebracht. Deze zorgen ervoor dat er geen vogels bij de vruchten kunnen komen, en dat de regen er niet bij kan. In deze periode wordt zo nodig beregend met eigen sproei-installaties. Ook hoeft er door overkappingen aan te brengen, veel minder met gewasbeschermingsmiddelen gespoten te worden tegen vruchtrot.

 

.

 

 

 

 

Openingstijden

ZONDAG – MAANDAG
Gesloten

DINSDAG – VRIJDAG
12.00 – 14.30
18.00 – 22.00

ZATERDAG
18.00 – 22.00

Contactgegevens

Locatie: Weena 686, 3012 CN Rotterdam
Tel: 010 430 23 33
E-mail: info@restaurantthemillen.nl

Direct online reserveren

Als eerste het laatste nieuws!

Wilt u elke maand het nieuwe menu en overig nieuws over restaurant The Millèn als eerst ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! 

We gebruiken uw gegevens alleen om u de nieuwsbrief toe te sturen (privacyverklaring).