Onze menukaart

In de keuken van The Millèn krijgen pure ingrediënten uit het seizoen de hoofdrol. Elke maand verrassen we onze gasten met een nieuw menu. ‘Echt eten’: onze gerechten zijn puur, herkenbaar en toch spannend.

Onze Menukaart

In de keuken van The Millèn krijgen pure ingrediënten uit het seizoen de hoofdrol. Elke maand verrassen we onze gasten met een nieuw menu. ‘Echt eten’: onze gerechten zijn puur, herkenbaar en toch spannend.

Menu

September

De menukaart van september is een gevarieerde mix geworden van veel uiteenlopende seizoensprodukten: het seizoen van de bouchots mosselen is weer begonnen maar ook is op 15 augustus het jachtseizoen geopend op wilde eenden. In het menu serveren we als hoofdgerecht de wilde eend uit de Alblasserwaard. De dessertkaart bestaat bijna uit al het rode, donkere fruit van het seizoen waaronder zwarte bessen, bramen, bosbessen en frambozen.

De Saint-Marcellin is een klein Frans kaasje, afkomstig uit het dorp Saint-Marcellin in de Dauphiné (department Isère).
Vanouds werd de “tomme de Saint Marcellin” van geitenmelk gemaakt.  In de 18e eeuw werd in het kader van de herbebossing in de streek de geitenhouderij teruggedrongen en (deels) vervangen door rundvee. De Saint-Marcellin wordt tegenwoordig van koemelk gemaakt.Om de voor de Saint-Marcellin specifiek smaak te krijgen wordt de kaas volgens de plaatselijk tradities gemaakt.  Het eigenlijke geheim van de kaas zit in de droogzolders, waar de kaas rijpt en zijn smaak krijgt. De kern van de rijpe kaas is bijzonder romig. Hij ruikt naar noten en heeft een delicate, zurige, gistachtige en fruitige smaak.

 

 

 

Openingstijden

ZONDAG – MAANDAG
Gesloten

DINSDAG – VRIJDAG
12.00 – 14.30
18.00 – 22.00

ZATERDAG
18.00 – 22.00

Contactgegevens

Locatie: Weena 686, 3012 CN Rotterdam
Tel: 010 430 23 33
E-mail: info@restaurantthemillen.nl

Direct online reserveren

Als eerste het laatste nieuws!

Wilt u elke maand het nieuwe menu en overig nieuws over restaurant The Millèn als eerst ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! 

We gebruiken uw gegevens alleen om u de nieuwsbrief toe te sturen (privacyverklaring).