Onze menukaart

In de keuken van The Millèn krijgen pure ingrediënten uit het seizoen de hoofdrol. Elke maand verrassen we onze gasten met een nieuw menu. ‘Echt eten’: onze gerechten zijn puur, herkenbaar en toch spannend.

Onze Menukaart

In de keuken van The Millèn krijgen pure ingrediënten uit het seizoen de hoofdrol. Elke maand verrassen we onze gasten met een nieuw menu. ‘Echt eten’: onze gerechten zijn puur, herkenbaar en toch spannend.

Menu

Maart

Maart; de maand dat de lente weer begint maar we kennen het gezegde ‘maart roert zijn staart’! Het lente zonnetje en de winterse buien wisselen elkaar af en dat is ook vertaald in de menukaart van maart. De wintergroenten zoals de knollen, peterseliewortel en kool worden samen verwerkt met de lente zoals raapsteel, daslook, morille en lente ui. Het dessert is vooral ‘lente’ en bestaat uit verschillende soorten citrusvruchten.

KABELJAUW SKREI
Gadus morhua
Skrei is een benaming voor Noorse kabeljauw. Skrei is een winterkabeljauw en is afkomstig van het woord Skreid, dit betekent in het Noors: zwerver.
Skrei komt uit de Lofoten, dit is een eilandengroep voor de kust van Noord-Noorwegen. Skrei komt eenmaal per jaar in groten getale trekkend vanuit de noordpoolcirkel naar de iets warmere wateren van de Lofoten om haar eitjes af te zetten. Deze cyclus gebeurt meestal vroeg in de maand januari. Aan het einde van het paaiseizoen trekt deze weer terug naar de Barentszzee. De Skrei wordt alleen in de periode tussen januari en begin april gevangen met de lijn, longline en met de gillnet methode bevist. Om het te mogen vangen moet men een vergunning bezitten en men mag pas gaan vissen vanaf 6 uur in de morgen tot 6 uur in de avond. De toezicht hierop is zeer streng. Aan de vergunning is een quotum gekoppeld, zo stelt men de visvangst op langere termijn zeker.
De Skrei is een super kabeljauw en smaakt geweldig. Kenmerkend is het visvlees van de Skrei, deze is spierwit van kleur en de filet is stevig te noemen.

 

.

 

 

 

 

Openingstijden

ZONDAG – MAANDAG
Gesloten

DINSDAG – VRIJDAG
12.00 – 14.30
18.00 – 22.00

ZATERDAG
18.00 – 22.00

Contactgegevens

Locatie: Weena 686, 3012 CN Rotterdam
Tel: 010 430 23 33
E-mail: info@restaurantthemillen.nl

Direct online reserveren

Als eerste het laatste nieuws!

Wilt u elke maand het nieuwe menu en overig nieuws over restaurant The Millèn als eerst ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! 

We gebruiken uw gegevens alleen om u de nieuwsbrief toe te sturen (privacyverklaring).