Onze menukaart

In de keuken van The Millèn krijgen pure ingrediënten uit het seizoen de hoofdrol. Elke maand verrassen we onze gasten met een nieuw menu. ‘Echt eten’: onze gerechten zijn puur, herkenbaar en toch spannend.

Onze Menukaart

In de keuken van The Millèn krijgen pure ingrediënten uit het seizoen de hoofdrol. Elke maand verrassen we onze gasten met een nieuw menu. ‘Echt eten’: onze gerechten zijn puur, herkenbaar en toch spannend.

Menu

September

September is de maand dat de herfst gaat beginnen, dat de jacht op wilde eenden is geopend, dat de paddestoelen de grond uitschieten en dat het seizoen van o.a. verschillende koolsoorten van start gaat. Al deze mooie produkten zijn verweven in het menu van september met nog wat zomerse invloeden om langzaam afscheid te nemen van de zomer.

WILDE EEND (Anas platyrhynchos)

De wilde eend is een middelgrote zwemeend waarvan de mannetjes goed herkenbaar zijn. Ze hebben een glanzend groene kop en witte halsring, bruine borst en grijze romp. Kenmerkend is ook de dubbel gekrulde staartveren. De vrouwtjes hebben een bruine schutkleur. In de ruitijd hebben mannetjes ook een bruin verenkleed (eclipskleed).  Zowel mannetjes als vrouwtjes hebben een duidelijke blauwe spiegel.
In het buitengebied komen wilde eenden in lagere dichtheden voor.  Het gedrag is ook minder tam. Wilde eenden vormen in de winter en het voorjaar paartjes. Daarbuiten is de binding afwezig. In de herfst vormen wilde eenden groepen van soms meer dan 1000 dieren op grote wateroppervlakten, van waaruit ze zich ’s avonds verspreiden om voedsel te zoeken. Wilde eenden eten en rusten overdag en foerageren ’s nachts onder andere op landbouwgronden. In de ochtend vliegen ze weer terug naar hun dagverblijven op en bij meren, plassen, poelen en sloten.
Het voedsel van de wilde eend bestaat voornamelijk uit plantendelen, zoals waterplanten, gras, eendenkroos, knolletjes van aardappelen, eikels, peulvruchten en granen. Insecten, visjes en kreeften kunnen ook deel uitmaken van hun menu. Dit voedsel verzamelen ze zowel grazend, pikkend of grondelend in het water.
Wilde eenden komen in heel Nederland voor, maar vooral in laag-Nederland. Jacht is toegestaan van 15 augustus tot en met 31 januari.

Openingstijden

ZONDAG – MAANDAG
Gesloten

DINSDAG – VRIJDAG
12.00 – 14.30
18.00 – 22.00

ZATERDAG
18.00 – 22.00

Contactgegevens

Locatie: Weena 686, 3012 CN Rotterdam
Tel: 010 430 23 33
E-mail: info@restaurantthemillen.nl

Direct online reserveren

Als eerste het laatste nieuws!

Wilt u elke maand het nieuwe menu en overig nieuws over restaurant The Millèn als eerst ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! 

We gebruiken uw gegevens alleen om u de nieuwsbrief toe te sturen (privacyverklaring).