Publicaties
Publicaties
In de Spotlight
The Millèn cover story RCD Magazine
Gepubliceerd in: RCD Magazine
The Millèn in de Lekker Top-100
Wij zijn trots te kunnen melden dat we in de top 100 zijn geëindigd van de top 500 van Lekker!
Gault&Millau – The Millèn
Gault&Millau review Op de eerste verdieping van het Marriot hotel eet je uitstekend en tegen prima prijzen. Het uitzicht op het Centraal Station is uniek en er ligt een grote P-garage onder het plein. De bediening is goed op elkaar ingewerkt, de wijnkaart is...
The Millèn – Michelin Gids Nederland 2021
Het advies van de MICHELIN Gids De Millenniumtoren is een Rotterdamse landmark. Dankzij de komst van dit vintage designrestaurant is het nu ook een bestemming voor foodies. De open keuken en de grote glaspartijen die uitzicht bieden op het centraal station stelen hier...
Interview in SMAAKmag. Vakman in hart en nieren
Het uitzicht is een levend schilderij, een schilderij van een stad in beweging. Op het meest centrale punt van Rotterdam, op de eerste etage van het Marriott, huisvest het sterrenrestaurant van Wim Severein: The Millèn. Exclusief voor SMAAKmag. geeft deze bescheiden...
The Millen bij RTL Business Class
Geplaatst in Culinair Chef Wim Severein en sommelier Rick de Bruijn waren op zondag 10 mei 2020 te zien in het programma Business Class bij Harry Mens. Eigenaar Wim Severein kan niet wachten om weer open te gaan met zijn restaurant. “Ruimte is hier genoeg, dus aan de...
Interview OPEN Rotterdam
Gepubliceerd op: OPEN Rotterdam Gina, bekend van haar Rotterdamse natuurvlogs, onderzoekt in de splinternieuwe serie ‘Rotterdam Eet’ de impact die het coronavirus heeft op ons eetpatroon. Daarom gaat ze op bezoek bij horecazaken die hun deuren dicht moeten houden, in...
Michelin gids 2020
Gepubliceerd in de: Michelin gids 2020 Restaurant The Millèn MODERNE KEUKEN - De Millenniumtoren is een Rotterdamse landmark. Dankzij de komst van dit vintage designrestaurant is het nu ook een bestemming voor foodies. De open keuken en de grote glaspartijen die...
Gault & Millau 2020
Gepubliceerd in de: Gault&Millau The Millèn 14.5/20 Op de eerste verdieping van het Marriot hotel eet je uitstekend en tegen prima prijzen. Het uitzicht op het Centraal Station is uniek en er ligt een grote P-garage onder het plein. De bediening is goed op elkaar...
Lekker 2020 – Nieuw in Top 100
Gepubliceerd in: Lekker top 100 2020 The Millèn komt als nieuwe binnenkomer op plaats 97 te staan. Patron-cuisinier Wim Severein heeft het vak tot in de finesse in de vingers. Hij maakt indruk met een lichte, pure kookstijl zonder overbodige fratsen. Op z’n...
Feestje voor de zintuigen, mooi afgestemde arrangementswijnen
Gepubliceerd op: proefschriftrestaurants.nl Bij de entree van de grijs-chic ingerichte zaal valt je oog meteen op de manshoge inloop-klimaatkast met kostbare wijnen, een mooie belofte voor straks. Op het bord komen creatieve gerechten, waarin de essenties van de...
Een gastronomische aanwinst voor de stad
Gepubliceerd in: Woon- en lifestyle magazine The art of living Een eigen ingang heeft het niet, maar wie de lobby van het Marriott Hotel binnenstapt ziet onmiddellijk het bord dat naar het restaurant op de eerste verdieping verwijst. The Millen biedt een prachtig...
Culinaire Hotspot The Millèn
Gepubliceerd door: SocietyWorld Recht tegenover het grootse Centraal Station in Rotterdam staat de Milleniumtoren, waarin het vijfsterrenhotel The Marriott is gevestigd. Sinds afgelopen zomer heeft de loungebar van het hotel plaatsgemaakt voor The Millèn,...
Restaurant The Millèn krijgt Michelinster
Gepubliceerd door: ad.nl Het restaurant The Millèn van chefkok Wim Severein heeft een Michelinster behaald. Severein behaalde eerder een Michelinster bij Het Wereldmuseum. The Millèn is gevestigd in het Marriott Hotel. Het restaurant is nog geen half jaar...
Gault & Millau
Gault & Millau
Gouden Pollepel -AD : Op zoek naar gelukssprongetjes
Gepubliceerd in: Gouden Pollepel - 31 0ktober 2018 AD In het vroege voorjaar van 2017 besloot het Wereldmuseum zijn inpandige restaurant te sluiten. Binnen drie weken was het afgelopen. Daar sta je dan, als sterrenchef. Wim Severein treurde niet lang en opende zijn...
Sterrenchef start in Marriott
Gepubliceerd in: Lourens Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opende enkele maanden geleden de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn bekende...
Nieuw in Lekker
Gepubliceerd in: Lekker Chef-kok Wim Severein heeft na de sluiting van restaurant Wereldmuseum in 2017 niet stilgezeten. Deze zomer opende hij restaurant The Millèn in de beeldbepalende Millenniumtoren van het Marriott hotel, tegenover Rotterdam CS.
Willen we nog wel wijn drinken aan tafel?
Gepubliceerd in: Lekker Sprankelende prosecco als aperitief, de sommelier een bijpassend wijnarrangement laten samenstellen voor je dinerkeuze, een cocktail drinken aan de bar: in het restaurantwezen is alcohol alomtegenwoordig. Maar er lijkt een kentering gaande....
Video: Wim Severein over restaurant The Millèn
Gepubliceerd op: chefsfriends.nl Hij kookte een Michelinster bij het Wereldmuseum in Rotterdam. Nadat dit restaurant onverwacht de deuren sloot, liet een nieuw avontuur even op zich wachten. Nu is Wim Severein terug, op een van de mooiste plekken van de Maasstad. Op...
Liever wild dan tam
Gepubliceerd in: JUIST, maandblad van Elsevier. In zijn Rotterdamse keuken met het mooiste uitzicht van Nederland demonstreert Wim Severein hoe je wilde eend bereidt.
Sterrenchef Wim Severein opent deuren The Millèn
Gepubliceerd op: anne-wies.nl Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opende op 24 juli de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn bekende...
Voormalig chef-kok opent sterrenrestaurant
Gepubliceerd in: esquire.com Rotterdam kan er binnenkort zomaar een nieuw sterrenrestaurant bij krijgen. Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant het Wereldmuseum, opent namelijk op 24 juli de deuren van zijn eigen zaak The Millèn.
Wim Severein opent deuren restaurant
Gepubliceerd in: chefsfriends.nl Restaurant The Millèn van Wim Severein opent dinsdag 24 juli de deuren. De eetgelegenheid van de chef die bij het Wereldmuseum een Michelinster kookte, huisvest op de eerste etage van Rotterdam Marriott Hotel. Hij kookt er ‘pure...
The Millèn van sterrenchef Wim Severein
Gepubliceerd op: horecatrends.com Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent aanstaande dinsdag, 24 juli, de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met...
Severein van start met eigen restaurant
Gepubliceerd op: Gastronomie - horecavizier.nl Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent op 24 juli de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn...
Rotterdam heeft er weer een geweldig restaurant bij
Gepubliceerd op: winerebel.nl Het zal wel komen doordat de echtgenoot niet van koken houdt dat ik heimelijk verliefd ben op zo ongeveer iedereen die mij iets lekkers voorschotelt. Chef-kok Wim Severein is mijn nieuwste object of affection. Want, wat kan hij koken! Met...
Restaurant The Millèn in Rotterdam medio juli open
Gepubliceerd op: chefsfriends.nl. Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische...
Over 10 weken kun je ‘idioot’ lekker eten bij het nieuwe restaurant The Millèn
Gepubliceerd op: indebuurt.nl. Wim Severein, die bij het gesloten restaurant van het Wereldmuseum een Michelinster verdiende, gaat een eigen zaak beginnen. The Millèn opent over 10 weken zijn deuren op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel in de...
Sneak preview van Wim Severein’s The Millèn
Gepubliceerd op: debuik.nl. Het was even speculeren over zijn volgende stap nadat chef-kok Wim Severein maart 2017 genoodzaakt was de deuren van sterrenrestaurant Wereldmuseum te sluiten. Enkele maanden later maakte hij echter al bekend dat hij zijn lang gekoesterde...