Het uitzicht is een levend schilderij, een schilderij van een stad in beweging. Op het meest centrale punt van Rotterdam, op de eerste etage van het Marriott, huisvest het sterrenrestaurant van Wim Severein: The Millèn. Exclusief voor SMAAKmag. geeft deze bescheiden topchef met groene vingers zijn herfstreceptuur prijs. 

Zijn bescheidenheid siert hem. Maar zijn nederigheid zit hem ook in de weg. Van Wim Severein (50) hoor je eigenlijk te weinig in de media. Deze topchef heeft alle recht op de voorgrond te treden maar als geboren Fries is hij de man er niet naar zichzelf op de borst te kloppen.

Acht jaar lang stond hij aan het roer van het Wereldmuseum. Le Guide Rouge bekroonde hem gegrond met een Michelinster. De gemeente voorzag een andere toekomst voor het museum waardoor de horeca moest wijken. In de zomer van 2018 verschoof hij om deze reden zijn horizon naar het Marriott tegenover het Centraal Station waar hij op de eerste etage The Millèn begon. Het vijfsterrenhotel beslaat 12 van de 35 etages van de Millenniumtoren. De bovenste verdiepingen van deze skyscraper zijn gevuld met kantoren. In de toren lezen we de naam van het restaurant terug.

Lees hier het hele interview op de website van SMAAKmag.